Ben je bereid één avond per week te investeren om de resultaten van je klanten en jezelf naar een nieuw niveau te tillen?

De Bayesiaanse PT Cursus is gebaseerd op de wetenschap en de gezamenlijke expertise van Menno Henselmans, Richard Bell en het Bayesiaanse onderzoeksteam. In 7 maanden leer je alles over voeding en krachttraining voor vetverlies en spiergroei. De cursus is volledig online m.u.v. een optioneel seminar en etentje in Nederland.

Meld je aan voor 2 juni 2018

(dit is ook wanneer de cursus begint)

Hoe creëer je een succesvolle PT business

Nieuwe module in 2018

Honderden lovende recensies kunnen het niet mis hebben.

Als je enige twijfel hebt om je aan te melden voor deze cursus: doe het. Je zal niet worden teleurgesteld, en je klanten (en je eigen fysiek) zullen je eeuwig dankbaar zijn. Een beoordeling van 10/10 omvat nauwelijks hoeveel ik eraan heb gehad.

Joe Flaherty, Personal Trainer

Overzicht van de opleiding

Online

The cursus is geheel online te volgen, met uitzondering van een meet-up die wordt gefilmd voor degenen die er niet bij kunnen zijn.

Wetenschap & praktijk

De cursus gaat diep in op de wetenschap van training en voeding, maar leert ook hoe je de vertaalslag maakt naar de praktijk van spieropbouw, krachttoename, en vetverlies.

Extra onderwerpen en de zakelijke kant

Ook gezondheid, supplementen en de psychologie van het coachen/dieten/trainen komen aan bod. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan hoe je een succesvolle Personal Trainer business opzet.

Certificering

Word een gecertificeerde Bayesian Personal Trainer wanneer je het examen haalt.

"Geweldige cursus. De reden dat ik met Menno blijf werken, is omdat je waar krijgt voor je geld. Elke keer. Je leert zoveel in zo weinig tijd. Het is zeer kosten- en tijd-efficiënt en je zal deze informatie-dichtheid nergens anders vinden.

Het beste is nog wel dat Menno én 'streetsmarts' én 'booksmarts' heeft. Als je wil leren over elke kleine cel die je spieren hebben, dan zal je dat zeker. Maar als je wil leren effectief te werk te gaan en daadwerkelijk resultaten te boeken, ook dan word je niet teleurgesteld.

Blijf hongerig naar kennis en blijf vragen stellen. Alles wordt beantwoord."

- Guy Droog, Men's Health cover model en eigenaar www.guydroog.com

 • Je Personal Training diensten zullen gratis worden gepromoot op de officiële Bayesian Bodybuilding website.
 • Elke week videos en leermateriaal over een nieuw onderwerp.
 • Live vraag-en-antwoord sessies met Richard Bell.
 • Casussen van Menno’s klanten (waaronder internationale competitors) en die van jezelf.
 • Ongelimiteerde toegang tot de inbox van Menno en Richard voor privévragen.
 • Een Facebookgroep waar je vragen kan stellen en alle voeding/training/coaching gerelateerde zaken kan bespreken met mede-studenten. Het opbouwende van je evidence-based netwerk van professionals wordt door oud-studenten gezien als een van de grootste voordelen van de opleiding.
 • Als je anoniem wil blijven is dat zeker mogelijk: met een ‘leeg’ Facebook account kun je nog steeds aan de Facebookgroep deelnemen.
 • Met de opleiding komt ook een PT toolkit met calculators voor analyse van zwakke spiergroepen, genetische potentie tot spiergroei, calorieverbruik, lichaamsvet, en nog veel meer.
 • Inclusief een verzameling gidsen en tips voor je klanten over slaap optimalisatie, het managen van stress, hoe met cheat-meals om te gaan, en het bijwonen sociale eetgelegenheden, en nog veel meer.

Word opgeleid door Menno Henselmans en Richard Bell en leer hoe ze hun klanten in fenomenale shape krijgen.

 • Bekijk meer dan 20 uur ongepubliceerde colleges.
 • Doe mee aan discussies over de cursus-onderwerpen in onze privé Facebook groep.
 • Live vraag-en-antwoord met Menno Henselmans, Richard Bell, en het team van onderzoekers.

"Een cursus vol met zeer waardevolle informatie, onderwerpen, en discussies die je de inzichten geven de meest effectieve programma's te ontwerpen voor je klanten, die ze de best mogelijke resultaten geven."

 

- Jeanet Wolf, diëtist, (online) health- and fitnesscoach, fitness competitor, eigenares www.kickassleven.nl

De Bayesiaanse methode

De Bayesiaanse PT cursus brengt wetenschappelijke kennis en ervaringsdeskundigheid samen tot een concreet, geïndividualiseerd systeem wat maximale resultaten geeft.

 

Vergeet adverteren (alhoewel je dit ook zult leren). Bouw je carriëre op basis van successvolle doorverwijzingen van de klanten die je succesvol transformeert.

"Voordat ik besloot deze cursus te doen, twijfelde ik of alle informatie ook direct inzetbaar zou zijn in de praktijk. Theorie is belangrijk, maar als je niet weet hoe je dit het beste in de praktijk kunt brengen dan ben je nog nergens.

Toen de cursus was afgelopen had ik eindelijk concrete handvatten om effectieve trainingsprogramma's op te zetten, goede voedingsschema's, eigenlijk alles om mijn klanten zo optimaal voortgang te laten boeken.

Het feit dat je vragen kunt stellen als je ze hebt, zorgt ervoor dat je alles kunt snappen en je alle onderwerpen aan elkaar kunt knopen. Dit is iets wat je niet krijgt als je alleen maar elke dag alle blogs afstruint."

- Martijn Koevoets, eigenaar Powerlifting University

Visualisering en video-colleges brengen de wetenschappelijk onderbouwde stof tot leven.

Diepgaande demonstraties van oefeningen

 • Leer de biomechanica achter krachttraining.
 • Leer oefeningen aan te passen voor maximale spier-activatie.
 • Leer hoe je om blessures heen kan trainen met techniek-aanpassingen.
 • Leer de aanwijzingen om wie dan ook tot volledige diepte te laten squatten.

Cursusinhoud

7 maanden in vogelvlucht

"Menno's cursus is een goudmijn aan informatie. De stof is rationeel, evidence-based, en meteen toepasbaar. Daarnaast was er veel interactie tussen de studenten; iedereen kon vragen stellen en kennis delen over de onderwerpen in de cursus.

De laatste paar jaar heb ik veel geleerd in mijn coaching/personal training carrière, en ik kan vastberaden zeggen dat deze cursus het hoogtepunt was. Ik kan het aanraden als je je kennis naar een hoger niveau wil tillen en je eigen progressie en die van je klant wil optimaliseren."

- Victor Mooren, diëtist en fitness-ondernemer, oprichter SmartPT en online coach bij RecompZone

Meld je aan
 • De prijs van de cursus is €199 per maand. Betaling begint op je aanmelddatum.
 • Als deelnemer krijg je de rest van je leven aanzienlijke korting voor alle vervolgcursussen. Zo kun je up-to-date blijven. Tevens is je certificaat levenslang geldig. Wij doen niet mee aan de praktijk van veel certificeringsprogramma’s om de deelnemers zo veel mogelijk uit te buiten en elke X jaar opnieuw te laten betalen.
 • Tip: Je kunt de cursus als bedrijfskostenpost declareren en jezelf zo een hoop belasting besparen.
 • Groepskorting: Als 3 of meer PTs van dezelfde gym registeren, krijgt ieder daarvan 2 maanden van de cursus gratis. Grotere groepskortingen zijn onderhandelbaar via [email protected]
 • Bijscholingskorting: Wij doen niet mee aan de standaardpraktijk dat je elke X jaar je certificaat moet vernieuwen en daarvoor het volledige bedrag betaalt. Je certificaat verloopt nooit. Daarnaast krijg je na je eerste cursus 50% korting op alle vervolgcursussen voor de rest van je leven. Zo kun je economisch op de hoogte blijven van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en updates van de Bayesiaanse methode.

Veelgestelde vragen

 • q-iconWat is het verschil met de Engelse variant?

  Inhoudelijk is er in feite geen verschil. Qua presentatie vertegenwoordigt Richard Bell een groter aandeel van de Nederlandse cursus en vertegenwoordigt Menno Henselmans een groter aandeel van de originele, Engelse cursus.

 • q-iconIk ga op vakantie tijdens de cursus. Kan ik toch de cursus volgen?

  Dit is geen probleem. Veel deelnemers hebben een vakantie ergens tijdens de cursus. Je kunt op je eigen tempo de materialen volgen en dus de materialen inhalen na je vakantie. (Of gewoon tijdens je vakantie de materialen bekijken!)

 • q-iconIk ben geen fitness professional en heb weinig kennis over fitness. Kan ik toch de cursus volgen?

  Zeker. De cursus is niet enkel relevant voor fitness professionals. Veel mensen volgen de cursus om personal trainer te worden of puur voor de kennis en zelfontwikkeling om persoonlijk toe te passen. Om deze verscheidenheid aan studenten te accommoderen wordt in de cursus elk onderwerp behandeld vanaf de complete basis tot in uitvoerig detail.

 • q-iconHoe intensief is de cursus?

  De cursus is bedoelde om part-time gevolgd te kunnen worden, zoals naast je werk of studie. We raden aan dat je minimaal 1 avond of dag in het weekend vrijmaakt voor de cursus en meerdere dagen voor het examen.

  Als je niet geïnteresseerd bent in het certificaat, kun je natuurlijk op compleet eigen tempo alle materialen bekijken.

 • q-iconIs het examen verplicht?

  Nee, veel mensen volgen de cursus puur ter zelfontwikkeling of uit persoonlijke interesse.

 • q-iconAls ik het examen niet haal, krijg ik dan een herkansing?

  Nee, net als in het leven zijn er geen herkansingen. Je kunt wel het examen uitstellen naar een volgende ronde en als je deelneemt aan een volgende cursus kun je daar natuurlijk wel weer het examen van doen.

 • q-iconHoe moeilijk is het examen?

  Als je de cursus volledig gevolgd hebt, hoor je het examen te halen. Het gemiddelde slagingspercentage tot nu toe is 90.1%. Je zult er echter wel voor moeten werken.